Найсмачніші ліниві голубці у духовці: рецепт страви нашвидкуруч

Автор: Леся Ловіцька

Ліниві голубці можуть стати відмінною заміною традиційних. Вони готуються із невеликої кількості інгредієнтів, а головне - дуже швидко. При цьому смак залишається добре знайомим. Спробуйте приготувати корисну страву у духовці.

Найсмачніші ліниві голубці у духовці: рецепт страви нашвидкуруч  - today.ua

Щоб приготувати голубці, потрібно провести кілька годин на кухні. Якщо такого бажання немає, зверніть увагу на рецепт лінивих голубців. Вам знадобляться:

  • 1 кг м'ясного фаршу;
  • 200 г молодої чи білокачанної капусти;
  • 1 яйце;
  • склянка рису;
  • 150 мл томатного соусу;
  • цибулина;
  • морква;
  • сіль, цукор та перець за смаком;
  • лавровий лист.

Соус готується із:

  • 200 мл сметани;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 300 мл води;
  • дрібно нарізаної свіжої зелені.

Спосіб приготування

Натріть моркву на тертці, а цибулю наріжте кубиком. Обсмажте їх на олії, після чого додайте нашатковану капусту. Протушкуйте овочі до напівготовності – хвилин 30, а потім додайте спеції та півсклянки води.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Україна не буде використовувати F-16 одразу після їх прибуття, - спікер ПС

Паралельно відваріть рис. Змішайте напівготову крупу з тушкованими овочами, яйцем та фаршем. Посоліть та поперчіть за потреби.

Найсмачніші ліниві голубці у духовці: рецепт страви нашвидкуруч

Сформуйте ліниві голубці і покладіть їх у форму. Збийте блендером інгредієнти для соусу і залийте заготовку.

Накрийте форму кришкою чи фольгою. Поставте страву у духовку на 45 хвилин. Запікайте голубці при температурі 180 градусів.

Найсмачніші ліниві голубці у духовці: рецепт страви нашвидкуруч

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ліниві голубці можна подати зі сметаною. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати мариновані голубці – без рису, м'яса та тушкування.