Today.ua

Найнебезпечніші поради щодо захисту від коронавіруса перерахували медики

Останнім часом Інтернет рясніє неймовірною кількістю «корисних» порад про те, як захистити себе і свою родину від коронавіруса. Проте лікарі попереджають, що легковажне ставлення до профілактики цього небезпечного захворювання може призвести до сумних наслідків.

1. Маски ручної роботи

Жодна медична маска не захистить вас від коронавіруса. Вона лише на деякий час створить бар'єр між вами і зовнішнім середовищем, захищаючи оточуючих від вас.

Зшиті маски з тканини або зроблені своїми руками – це зовсім марна річ, яка ще і небезпечна тим, що створює помилкове відчуття захищеності.

Тільки респіратор дозволяє захиститися від коронавіруса ефективно, стверджують лікарі.

2. Настоянка прополісу – кращий засіб для захисту від коронавіруса

Так вважають деякі інтернет-блогери і користувачі соцмереж. Проте медики попереджають, що немає наукових досліджень, які б доводили ефективність даної настоянки в боротьбі з вірусною інфекцією. З цієї причини, немає необхідності обробляти настоянкою даремні маски і приймати всередину прополіс на спирту.

3. Прийом всередину перекису водню

Цей метод, що активно просувається адептами нетрадиційної медицини, абсолютно неприйнятний! Будь-який лікар вам скаже, що пити рідини, які призначені тільки для зовнішнього застосування, небезпечно для здоров'я. Потрапляючи всередину організму, перекис водню нічого не дезінфікує і не має имуномодулюючого ефекту, зате залишити серйозні опіки і нашкодити здоров'ю препарат може.

Нагадаємо, раніше фахівці розповіли, які каші допомагають зміцнити імунітет в період епідемії коронавіруса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ