Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров'я, кожен четвертий українець страждає проблемами зайвої ваги. Причиною тому є переважно пасивний спосіб життя і неправильне харчування.
Якщо з недоліком фізичної активності все зрозуміло, то з продуктами харчування ще варто розібратися. Дослідження показало, що українці, вирушаючи в супермаркет часто вибирають небезпечні для здоров'я і фігури продукти.
1. Хліб з борошна вищого сорту. Жителі України часто купують білий хліб і випічку з рафінованого борошна. Це булочки, здоба, печиво, торти. Все це нічого, крім шкоди, для організму людини не несе. Якщо хочете отримувати користь від споживання мучного, то вибирайте хліб з цільнозернового борошна.
2. Цукор. Сухофрукти і свіжі фрукти українцям мало інтереси, а ось солодощів в кошиках покупців завжди в надлишку. Підвищена норма вживаного в день цукру веде до розвитку багатьох хвороб і ожиріння.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
3. Ковбаса. Вироби з переробленого м'яса в більшості випадків напхані всілякими консервантами, ароматизаторами, підсилювачами смаку. Регулярне вживання ковбас і копченостей веде до серйозних наслідків, навіть до онкології. Замінити ці продукти можна, запікаючи цілі шматки м'яса в духовці з натуральними спеціями.
4. Занадто багато м'яса. Українці зловживають свининою. Вона швидко готується, жирна і смачна. Але часте вживання страв зі свинячим м'ясом веде до осідання на стінках судин небезпечного холестерину. Медики рекомендують замінити свинину телятиною та включити в раціон більше салатів зі свіжих овочів.
Крім того, дослідники помітили, що українці люблять не тільки шкідливі, але і корисні продукти, наприклад, сметану, сир і вершкове масло.
Нагадаємо, раніше вчені з Німеччини виявили ряд продуктів харчування, які провокують розвиток раку товстої кишки.