Найсмачніша і нежирна картопля по-селянськи з апетитною скоринкою в духовці за 25 хвилин

Автор: Анастасия Березовская

М'яка всередині, апетитна хрумка скоринка зверху - від цього поєднання відразу  течуть слинки. Картопля по-селянськи виходить не гірше, ніж у Макдональдсі, а навіть краще, адже в ній не буде жодних "єшок" та консервантів. Кількість солі можна регулювати самостійно та додати улюблені спеції, щоб зробити картоплю особливою.

Найсмачніша і нежирна картопля по-селянськи з апетитною скоринкою в духовці за 25 хвилин - today.ua

Картопля по-селянськи з хрусткою скоринкою - рецепт

Картоплю краще брати ту, яка швидко готується. Великі бульби розрізати на шість частин, дрібні - на чотири.

Завдяки куркумі картопля набуде апетитного золотистого відтінку, трави подарують неперевершений аромат, а паприка - насолоду. У рецепті можна використовувати абсолютно будь-які улюблені спеції та трави.

Складові:

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

  • 1 кг картоплі
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 0,5 ч. л. куркуми
  • 0,5 ч. л. прованських трав
  • 0,5 ч. л. солодкої червоної паприки
  • сіль за смаком
  • 4 зубчики часнику
  • 1 пучок кропу

Найсмачніша і нежирна картопля по-селянськи з апетитною скоринкою в духовці за 25 хвилин

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Картопля готується зі шкіркою, тому бульби потрібно добре вимити від бруду та видалити потемнілі ділянки.
  2. Картоплю розрізати на часточки і скласти у глибоку миску.
  3. У піалі змішати спеції, сіль і додати олію - перемішати.
  4. Спеції з олією влити в картоплю і добре перемішати.
  5. Дрібно порубати зелень, часник пропустити через прес і перемішати.
  6. Деко застелити пергаментним папером, висипати картоплю і розподілити так, щоб часточки не торкалися один одного.
  7. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Потім дістати картоплю, засипати зеленню з часником та запікати ще 5 хвилин. Так часник не встигне згоріти, а страва набуде приємного часникового смаку.
  8. Подавати можна зі сметаною.

Готово! Смачного.

Пропонуємо також скуштувати сирний омлет – рецепт ситної білкової страви на сковороді.