Пісні голубці з грибами: рецепт страви у дуже смачному томатному соусі

Автор: Анастасия Березовская

За традицією, голубці готуються із м'яса. Але якщо людина не хоче використовувати в рецепті фарш з тих чи інших міркувань, є чудова альтернатива – гриби. Пропонуємо вам спробувати приготувати пісні голубці за простим рецептом.

Пісні голубці з грибами: рецепт страви у дуже смачному томатному соусі - today.ua

На даний момент діє Великий піст, якому дотримуються багато віруючих. Триває з 27 лютого по 15 квітня і в цей період потрібно відмовитися від продуктів тваринного походження. Тоді на допомогу і приходять пісні страви.

Голубці з грибами в томатному соусі

Не виливайте відвар з капусти, він може стати у нагоді для готування далі. Оскільки сметана – це продукт тваринного походження, ми будемо використовувати томатний соус. Також можна знайти в магазинах вегетаріанську сметану та подати з нею готові голубці.

Інгредієнти:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • капуста
  • 150 г рису
  • 350 г печериць
  • морква
  • цибулина
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • соняшникова олія

для соусу:

  • 0,5 л томатного соусу
  • цукор, сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Пісні голубці з грибами: рецепт страви у дуже смачному томатному соусі

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Закип'ятити воду і відварити капусту: якщо вона молода - 2 хвилини, якщо жорстка - 7-10 хвилин. Відокремити листя від основи. Додатково жорсткі прожилки можна відбити кухонним молотком.
  2. Рис відварити до напівготовності.
  3. Гриби дрібно нарізати і обсмажити на сковороді з олією.
  4. Дрібно нарізану цибулю та моркву обсмажити окремо одна від одної.
  5. Змішати рис, гриби, цибулю, моркву, посолити, поперчити та перемішати.
  6. У кожен капустяний лист викладаємо по столовій ложці начинки, закручуємо голубці.
  7. На скороді доводимо томатний соус до кипіння, додаємо на око цукор, сіль і перець.
  8. Голубці щільно складаємо в каструлю та заливаємо томатним соусом. В ідеалі він повинен покривати вміст каструлі, якщо ні, можна додати трохи відвару з-під капусти.
  9. Доводимо до кипіння та готуємо під кришкою на слабкому вогні 40-45 хвилин.

Готово. Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати рубані котлети з куркою та грибами.

Головне