Today.ua

Корисні властивості сала: 6 причин, чому варто включити символ української кухні в раціон

Сало не просто так широко використовується в українській національній кухні, давно ставши її символом, поряд з варениками і червоним борщем. Наші предки знали, наскільки корисне сало для здоров'я. Останнім часом навіть почали з'являтися дієти, основані на салі. Лікарі розповіли, чим корисний цей продукт і чому він, незважаючи на жирність, допомагає схуднути.

По-перше, невелика скибочка солоного сала зі шматочком цільнозернового хліба допоможе швидко відчути почуття ситості, тому переїдання, яке веде до ожиріння, вам не загрожує. Дієтологи рекомендують їсти сало невеликими порціями, обов'язково з салатом зі свіжих овочів, заправлених лимонним соком і рослинною олією.

По-друге, сало – відмінна закуска до святкового столу. Жир обволікає стінки стравоходу і шлунка, що перешкоджає всмоктуванню алкоголю в кров.

По-третє, сало корисно їсти під час епідемій простудних захворювань, оскільки воно містить велику кількість вітамінів і мікроелементів, що зміцнюють імунітет.

По-четверте, щодня з'їдати 1-2 скибочки свинячого сала корисно пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями. Продукт містить корисні для організму жирні кислоти і перешкоджає відкладенню шкідливого холестерину на стінках судин.

По-п'яте, в салі міститься селен – потужний антиоксидант, що захищає від передчасного старіння і виникнення онкології.

По-шосте, регулярне вживання сала допомагає виведенню з організму важких металів, оздоровлення легенів і суглобів.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, що скибочку сала корисно з'їдати вранці на сніданок. Що зміниться в організмі, якщо є сало натщесерце?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ