Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун повідомила українцям про те, що щоденне вживання бобових може значно знизити ризик розвитку ряду хвороб.
Уляна Супрун назвала причини, чому потрібно вживати бобові:
- містять поживні речовини, білки, клітковину і амінокислоти;
- сприяють зниженню ваги;
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- нормалізують тиск;
- контролюють рівень холестерину.
Канадські вчені також стверджують, що страви із зеленою та червоною сочевиці знижують рівень холестерину та цукру в крові і нормалізують тиск.
Фахівці обов'язково рекомендують включати до раціону цей продукт тим, хто страждає захворюваннями серцево-судинної системи, цукровим діабетом, гіпертонією. А ще сочевицю корисно поєднувати з рисом або картоплею.
Також корисно знати, що бобові рекомендується майбутнім батькам, особливо жінкам.
Як показують результати досліджень вчених Гарвардського університету, жінки, які вживають в їжу більше білка рослинного походження (що міститься у бобах) менш схильні до безпліддя, ніж ті, хто споживає білок тваринного походження.
Важливо пам'ятати, що бобові (квасоля, горох, соя, сочевиця, нут) викликають метеоризм.
Раніше Супрун розповіла, що робити при перших симптомах грипу.