Приготувати ідеальні котлети вдається далеко не всім досвідченим господиням. Іноді вироби прилипають до сковороди та буквально розвалюються на очах. Щоб м'ясні вироби залишалися цілим і набували апетитної золотистої скоринки, потрібно уникати поширених кулінарних помилок.
Щоб зробити вдалі котлети, мало вибрати гарне м'ясо та замісити фарш. Іноді страву не вдається зробити як у ресторані, бо порушено технологію приготування. Шеф-кухарі назвали головні промахи, які допускаються на кухні.
Занадто рідкий фарш
Якщо додати занадто багато цибулі, яєць чи жиру – соковитість фаршу збільшиться, але котлети не вийдуть. Аналогічна ситуація складеться і якщо переборщити з молоком, в якому просочувався хлібний м'якуш. Фарш повинен бути щільним та однорідної структури. Якщо рідини занадто багато, додайте більше хліба, трохи крохмалю або терту сиру картоплю.
Відсутність панірування
Котлети можна посмажити як борошні чи сухарях, так і без них. Однак у другому випадку ймовірність того, що м'ясний фарш прилипатиме до сковороди набагато вище.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Сковорода
В ідеалі сковорода, на якій смажаться котлети, має бути з антипригарним покриттям. Старий посуд із зазубринами та подряпинами знижує ймовірність успіху.
Масло
Котлети підгорять, якщо покласти їх на суху сковороду. Це не та страва, яка має бути дієтичною, якщо вона готується не на пару. Налийте достатньо рослинної олії - соняшникової або оливкової, і тільки тоді приступайте до смаження.
Температура
І останній момент – температура, яку вибирають для термічного оброблення виробів. Вони мають смажитися на середньому вогні. На великому вони пригорять, а надто маленькому – розлізуться.
Нагадаємо, які два інгредієнти зіпсують фарш для котлет – і блюдо вийде невдалим.