Перевернута шарлотка з карамелізованими яблуками - дуже смачний рецепт популярного осіннього пирога

Автор: Анастасия Березовская

Перевернута шарлотка з карамелізованими яблуками – десерт, який можна подати не лише вдома до чаю, а й приготувати на важливу подію. Адже він виглядає просто чудово, а на смак ще краще.

Перевернута шарлотка з карамелізованими яблуками - дуже смачний рецепт популярного осіннього пирога - today.ua

Перевернута шарлотка з карамелізованими яблуками

Складові:

  • 3 великі солодкі яблука
  • 150 г цукру
  • 3 ст. л. води
  • 220 г вершкового масла
  • 1 склянка меду
  • 3/4 чашки знежирених вершків
  • 2 великі яйця
  • 100 г коричневого цукру
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 270 г борошна
  • 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. меленого мускатного горіха
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. харчової соди

Перевернута шарлотка з карамелізованими яблуками - дуже смачний рецепт популярного осіннього пирога

Спосіб приготування:

  1. Яблука вимиваємо, розрізаємо на 8 часточок кожне і видаляємо кісточки та серцевини.
  2. Форму для запікання вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на дно яблука концентричними колами, а решту в середині.
  3. У сотейнику змішуємо цукор із 3 столовими ложками води. Готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи, доки з'явиться карамель бурштинового кольору – приблизно 6-8 хвилин. Відразу ж знімаємо з вогню та виливаємо поверх яблук рівним шаром.
  4. В іншому сотейнику топимо вершкове масло на середньому вогні, готуємо, постійно помішуючи, поки воно не підрум'яниться - 6-7 хвилин.
  5. Переливаємо масло в жароміцну миску, даємо трохи охолонути, додаємо рідкий мед, знежирені вершки, вбиваємо яйця, коричневий цукор та ванільний екстракт – перемішуємо до однорідної маси.
  6. Змішуємо борошно, сіль, корицю, мускатний горіх, розпушувач та харчову соду – перемішуємо і поступово вводимо в рідку масу. Перемішуємо до однорідності.
  7. Тісто виливаємо поверх карамелізованих яблук.
  8. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1 години, поки верх не стане золотистим, а на дерев'яній паличці не залишатиметься тіста.
  9. Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо йому охолонути 15 хвилин. Перевертаємо форму на тарілку догори дном. Зверху яблук можна прикрасити збитими вершками.
 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Jake Cohen (@jakecohen)

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готово! Смачного!

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

У Верховній Раді вирішили, що відшкодування сім'ям загиблих українських громадян буде платити РФ

Пропонуємо вам також спробувати приготувати сирний пиріг із пісочної крихти з варенням – ідеальний осінній десерт для всієї родини.