Пельмені можна купити в магазині, але вони ніколи не будуть такими ж смачними, як ті, що з любов'ю приготовані вдома. При цьому можна бути впевненим у свіжості та натуральності продуктів, а також у відсутності консервантів. Спробуйте урізноманітнити меню стравою, в яку за старих часів додавали два несподівані інгредієнти. Вони зроблять начинку більш ніжною та соковитою.
У пельмені традиційно кладуть м'ясний фарш зі свинини, яловичини чи курки, а також додають цибулю і часник, пропущений через прес. Начинку солять і перчать, після чого формують вироби із тіста.
Деяких господині використовують незвичні прянощі та дрібно нарізану зелень. Однак це сучасні рецепти, у яких втрачені старовинні секрети. Раніше слов'янські народи готували пельмені з додаванням до рибного фаршу м'ясного. Смак виходить незвичайним, оригінальним і багатьом складно зрозуміти, в чому полягає кулінарна хитрість.
Коли начинка вже практично готова, до неї додавали трохи чаю. Для цього господині заварювали в склянці окропу дві чайні ложки чорного чаю, давали настоятися, охолоджували та проціджували. Потім його поміщали в морозилку на десять хвилин - підмерзлу рідину вмішували у фарш із розрахунку: 3 ст. л. на кілограм начинки. Цей інгредієнт зробить пельмені ароматнішими та смачнішими.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Якщо часу на приготування чаю немає, сміливо використовуйте звичайний лід з морозильної камери, який потрібно подрібнити в крихту і додати у начинку.
Нагадаємо про рецепт ідеального тіста на пельмені та вареники.