Група вчених-медиків з Данії провели масштабне дослідження, в ході якого з'ясувалося, що не просто так англійці впродовж багатьох століть на сніданок їли вівсянку.
Датські вчені, вивчивши вплив вівсяної каші на організм людини, прийшли до висновку, що ця страва особливо корисна, якщо її вживати на сніданок.
Вівсянка, з'їдена вранці замість бутербродів і яєчні, захищає від інсульту та ожиріння, а також від пов'язаних з ним захворювань.
Дослідники протягом 13 років спостерігали за 55 000 добровольцями. Велика частина з цих людей їли на сніданок хліб, йогурт, варені яйця або яєчню. Інші ж продовжували англійську традицію, з'їдаючи вранці тарілку вівсянки.
У підсумку, за 13 років із загальної групи добровольців пережили інсульт майже дві з половиною тисячі чоловік. Як з'ясувалося, ризик інсульту серед тих, хто їв вівсянку на сніданок, був на 4 відсотки нижче, ніж у тих, хто харчувався бутербродами і яєчнею.
Щоб отримати максимальний ефект, в ранкову вівсянку можна додавати молоко і свіжі фрукти, але ні в якому разі не варто використовувати цукор. Це зводить нанівець всю користь каші.
Правильно приготовлена вівсянка допомагає насититися під час сніданку і не відчувати почуття голоду до самого обіду. Це дозволить нормалізувати вагу, позбавитися від ожиріння та багатьох захворювань.
Нагадаємо, раніше вчені назвали ряд харчових продуктів, які варто їсти на сніданок, щоб зміцнити імунітет. Це важливо знати, особливо в період небезпечної пандемії коронавіруса.