В українській кулінарії є дуже багато чудових рецептів, і це не тільки борщ. Пропонуємо побалувати себе і близьких горіховим пляцком, який точно нікого не залишить байдужим.
Зовсім непримітний, він моментально западає в душу після першого укусу
Український пляцок з горіхами - рецепт
Інгредієнти:
Тісто:
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 400 г борошна
- 1 ч. л. розпушувач
- 100 г цукру
- 120 г вершкового масла
- 2 яйця
Горіхова начинка:
- 500 г горіхів
- 150 г цукру
- 3 ст. л. меду
- 180 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Вершкове масло розтопити на водяній бані і залишити остигати.
- У мисці змішати борошно з розпушувачем та цукром.
- Додаємо олію, вбиваємо яйця та замішуємо м'яке, еластичне тісто. Скочуємо його в м'ячик, обмотуємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник.
- У цей час готуємо горіхову начинку.
- Горіхи подрібнюємо у ступці чи блендері – але не надто дрібно.
- У глибокій сковороді розігріти масло, коли воно розтопиться додати мед і цукор. Помішуючи, доводимо суміш до кипіння, і додаємо горіхи. Вимкнути вогонь і мішати суміш, доки вона не стане однорідною.
- Форму застеляємо пергаментом. Розкочуємо тісто і викладаємо на дно форми – без бортиків. Зверху викладаємо горіхову суміш.
- Випікати пляцок у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.
- Коли пиріг охолоне, дістати його з форми, прибрати папір і розрізати на порції.
Подивитися цю публікацію в InstagramПідпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:Готово. Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати гороховий суп з копченою куркою - найсмачніший рецепт першої страви на обід.