Гороховий суп з копченою куркою: найсмачніший рецепт першої страви на обід

Автор: Леся Ловіцька

Наваристий гороховий суп можна приготувати зі свіжим м'ясом або тушкованкою, але найсмачнішим він буде з копченостями. Можна вибирати будь-які - відмінно підійдуть свинячі ребра, курячі крила або ніжки. Перша страва на обід не займе багато часу.

Гороховий суп з копченою куркою: найсмачніший рецепт першої страви на обід  - today.ua

Своїм рецептом горохового супу поділилася відомий кулінарний блогер Аліна FooDee. Вона назвала його ідеальним, оскільки вдосконалила як інгредієнти, так і технологію приготування. Вам знадобляться:

  • копчене куряче стегно;
  • 300 г гороху;
  • 2 л води;
  • цибулина;
  • морква;
  • 2 з. часнику;
  • 2 лаврові листи;
  • сіль за смаком;
  • кілька горошин запашного перцю;
  • свіжа петрушка.

Спочатку потрібно замочити горох. Це не та крупа, яка швидко розварюється. Необхідно вимочувати її хоча б 2-3 години, а краще залишити в мисці з водою на ніч.

Гороховий суп з копченою куркою: найсмачніший рецепт першої страви на обід

Популярні зараз

У Парижі офіційно показали новий кросовер Renault 4 E-Tech

Дзідзьо показав рідкісне фото з мамою, яка приїхала в гості з Португалії

В НМТ у 2025 році запровадять зміни до тестів з історії України, - Лісовий

Гетманцев підтримав підвищення податків заднім числом: “Гроші на армію потрібно брати у людей“

Візьміть каструлю, налийте в неї воду і покладіть туди розрізане на дві частини стегно. Цибулю потрібно дрібно нарізати і додати до м'яса. Варіть бульйон впродовж 40 хвилин.

Потім дістаньте м'ясо, яке має охолонути. Засипте горох і варіть, поки він не стане м'яким.

Моркву слід натерти на великій тертці та обсмажити на рафінованій олії до золотистого кольору.

Коли крупа приготується, додайте до неї засмажку, а також м'ясо, порізане на порційні шматочки. Залишається додати 1-2 лаврові листи і перець горошком.

Гороховий суп з копченою куркою: найсмачніший рецепт першої страви на обід

Подрібніть часник і відправте його в каструлю. Коли гороховий суп буде готовий, потрібно залишити його настоятися під кришкою протягом 15-20 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Подавайте страву із дрібно нарізаною зеленню - оптимально підійде петрушка. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати смачний суп по-угорськи.