Всім хотілося б дізнатися про секрети довголіття англійської королеви Єлизавети II, яка дожила до 96 років. І як усі знають, ми - це те, що ми їмо. Королівський шеф-кухар, який понад 15 років працював на Її Величність, їздив з нею в тури та приймав у палаці закордонних лідерів, розповів, як харчувалася бабуся принців Вільяма та Гаррі, і що вона любила їсти протягом дня.
Що їла королева Англії Єлизавета II, яка дожила до 96 років?
Попри те, що сучасні дієтологи не радять їсти 4-5 разів на день, а переходити на триразове харчування, Єлизавета II могла б з ними посперечатися. Бабуся-королева все життя їла чотири рази на день невеликими порціями. До того ж більша частина прийомів їжі була якраз таки під вечір, але нам весь час твердять, що найщільніший прийом їжі має бути до 12-ти.
Сніданок Її Величності зовсім не можна назвати здоровим. Щодня вона починала з чашки чаю, печива та тарілки пластівців.
На обід королеві Англії подавали рибу на грилі зі свіжим шпинатом чи кабачками. Вона дуже любила курку-гриль зі свіжим салатом.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Єлизавета II ніколи не пропускала 5-годинний чай (тобто чаювання о 17:00), під час якого подавали несолодкі булочки, олію, джем, а ще бутерброди. Цей прийом їжі для монарха завжди був найулюбленішим. Вона не пропускала його ніколи, навіть якщо була на іншому континенті.
"У неї завжди був післяобідній чай, де б вона не була. Ми прилетіли до Австралії і були на Королівській яхті. Було п'ять годин ранку, але за лондонським часом для королеви було п'ять годин дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок", - розповів колишній шеф-кухар Її Величності.
На вечерю Єлизаветі II зазвичай подавали м'ясо або рибу зі свіжими або запеченими на грилі овочами. Це міг бути стейк із філе з грибним соусом та віскі чи гаельський стейк.
Однією з найулюбленіших страв Її Величності були теплі тости із запеченими креветками – їх маринували у пряній олії із секретним інгредієнтом, готували на грилі чи сковороді.
Також королева була пристрасним ласуном, а тому часом балувала себе багатошаровим шоколадним тортом зі стружкою із чорного та білого шоколаду.
Нагадаємо, стало відомо передсмертне бажання Єлизавети ІІ – так хотіла королева.