Today.ua

Народні методи проти коронавіруса: 6 засобів, які небезпечні для здоров'я

Людський організм від природи наділений потужним імунітетом і захисними механізмами, які якщо й пропустять збудника хвороби всередину, то швидко з ним розправляться. Щоб не заразитися коронавірусом COVID-19, слід перш за все оберігати і підтримувати свою імунну систему.

Лікарі розповіли, до яких народних засобів від коронавіруса, котрі стали активно рекламувати в Мережі, слід ставитися вкрай обережно, інакше організм може дати збій, і підступна інфекція легко проникає в кров.

Саморобні антисептики

Цих чудодійних засобів в Інтернеті не пропонує купити за «вигідною» ціною хіба що лінивий. Інші рекомендують виготовити антисептик для рук своїми руками і публікують масу рецептів. Проте професор Саллі Блумфельд з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини попереджає, що подібні «пшикалки» не можна розпорошувати на шкіру рук, а тим більше обличчя. Та й ефективність їх при обробці поверхонь ще ніким не доведена.

Рідке срібло

Ще один винахід бажаючих заробити на спантеличених покупцях. Пам'ятайте, що прийом всередину рідкого срібла викликає вкрай важкі наслідки, аж до ниркової коліки або нападів епілепсії. А ось від коронавіруса цей препарат точно не захистить, оскільки нічого не зміцнює, а лише підриває роботу імунної системи.

Багато води

В Інтернеті поширюється інформація від якогось «доктора з Японії», який нібито рекомендує носити з собою пляшку води і кожні 15 хвилин пити. За словами автора методики, це допомагає змити віруси і зменшити їх концентрацію. Проте лікарі кажуть, що занадто часто і багато, через силу вливати в себе рідину не варто, це не захистить від COVID-19. А ось пиття чистої води в достатній кількості допоможе поліпшити роботу організму і захистить від багатьох хвороб, в тому числі і від небезпечних вірусів.

Часник

Ця одна з найпопулярніших в нашій країні приправ дійсно здатна вбивати хвороботворних мікробів, забезпечувати організм цінними вітамінами і мікроелементами. Однак, зловживати цим продуктом ні в якому разі не можна, оскільки у великих кількостях він буде негативно впливати на роботу внутрішніх органів і систем. А цього допускати в період пандемії не варто.

«Чарівні мінерали»

Всілякі «магічні добавки», які нібито виганяють з організму коронавірус, - не більш ніж виверт маркетологів. Але не тільки! Ці «чарівні» порошки містять двоокис хлору, він не піде вам на користь, а навпаки, навіть дуже шкідливий для здоров'я. Блювання, діарея, ослаблений імунітет – хіба варто за це платити гроші сумнівним продавцям в соціальних мережах?

Гаряче питво і лазня

За даними вчених, віруси гинуть при 60 градусах Цельсія. Прогрітися до такої міри нікому не вдасться ні в лазні, ні в гарячій ванні, ні випиваючи чашку гарячого чаю. Медики не рекомендують знущатися над собою, це лише нашкодить здоров'ю.

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, як коронавірус потрапляє в організм, і для кого Covid-19 смертельно небезпечний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ