На воді та звичайному борошні: рецепт пишної італійської чіабати, як у супермаркеті

Автор: Анастасия Березовская

Чіабата - італійський пшеничний хліб, який зазвичай випікають з використанням закваски, дріжджів та оливкової олії. Однак є спрощений спосіб приготування з використанням сухих дріжджів, пшеничного борошна, води та олії (в ідеалі оливкової).

На воді та звичайному борошні: рецепт пишної італійської чіабати, як у супермаркеті - today.ua

Особливістю чіабати є хрумка скоринка і м'якоть з великою, нерівномірно розподіленою пористістю. Цей продукт ідеальний для приготування бутербродів і сендвічів.

Враховуючи, що зараз може бути проблемним та накладним придбання деяких продуктів, пропонуємо навчитися готувати італійський хліб самостійно, щоб балувати себе та домочадців.

Чіабата – рецепт

На воді та звичайному борошні: рецепт пишної італійської чіабати, як у супермаркеті

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Складові:

  • 1 кг борошна
  • 800 мл води
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ст. л. солі
  • 100 мл рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. З'єднуємо всі інгредієнти та вимішуємо до повного їх з'єднання. Робити це можна руками, лопаткою або ложкою. Перемішувати потрібно доти, доки не залишиться сухого борошна. Щільно накриваємо тісто і даємо йому настоятися, активізуватися дріжджам та глютену. Найкраще прибрати тісто у пластиковий контейнер, накрити кришкою та залишити при кімнатній температурі.
  2. Приблизно через дві години тісто збільшиться вдвічі і на ньому з'являться бульбашки. Змочуючи руки водою, тісто потрібно скласти навпіл з усіх боків (як це робити, можна подивитися в каруселі у відео внизу). Знову накрити кришкою та залишити на пару годин. Таке складання тіста потрібно повести 4-5 разів, щоб активізувалися дріжджі та глютен.
  3. Можна замішати тісто ввечері, залишити на ніч у холодильнику, а зранку зробити 3-4 складання.
  4. Готове тісто викладаємо на поверхню, щедро посипану борошном, інакше воно прилипне. Якщо на тісті є бульбашки, лопати їх не потрібно! На воді та звичайному борошні: рецепт пишної італійської чіабати, як у супермаркеті
  5. Ножем ділимо тісто на прямокутники, трохи обвалюємо в борошні і випікаємо в розігрітій до 220-240 градусів духовці. Найкраще створити в духовці ефект парника, поставивши форму з водою, куди можна додати кубики льоду для сильнішого ефекту.
  6. Випікаємо хліб 5-6 хвилин в залежності від розміру, доки не з'явиться золота скоринка. Вентиляція не потрібна, головне добре прогріти духовку.
 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Oksi Al (@oksial_international_cooking)

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати домашній хліб: найпростіший і найсмачніший рецепт батона з хрусткою скоринкою.

Головне