Морква по-корейськи за 15 хвилин: найшвидший та найвдаліший рецепт гострої закуски

Автор: Леся Ловіцька

Морква по-корейськи – це хрумка, соковита та гостра вітамінна закуска з пікантним смаком. Її часто подають до риби та м'яса. Популярний зимовий салат готується швидко та просто. Рецепт виручить, коли хочеться свіжих овочів, яких мало в холодну пору року. До того ж, страва виходить досить бюджетною – із найдоступніших інгредієнтів.

Морква по-корейськи за 15 хвилин: найшвидший та найвдаліший рецепт гострої закуски  - today.ua

Щоб приготувати моркву по-корейськи, знадобляться:

  • 1 кг солодкої моркви;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. цукру з гіркою;
  • 0,5 склянки рослинної олії;
  • 5 ст. л. оцту;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1 ч. л. меленого коріандру;
  • голівка часнику.

Добре промийте моркву та очистіть її від шкірки. Потім потрібно натерти її на спеціальній тертці та відставити.

Заправка готується в окремій каструльці. Влийте олію, додайте сіль, цукор, перець і коріандр. Часник потрібно роздавити тильною стороною ножа та дрібною нарізати. Оптимально – пропустити його через прес та додати до олії.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Поставте заливку на невеликий вогонь та доведіть до кипіння. Потім додайте оцет і змішайте суміш до однорідності.

Розігріту олію зі спеціями потрібно влити в ємність з морквою і акуратно перемішати. Овоч не слід сильно м'яти руками, щоб він залишився соковитим.

Морква по-корейськи за 15 хвилин: найшвидший та найвдаліший рецепт гострої закуски

Моркву по-корейськи після остигання необхідно поставити в холодильник щонайменше на чотири години. Однак чим довше вона маринуватиметься, тим буде смачнішою. Краще, якщо закуска просочуватиметься заправкою від 12 до 24 годин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готовий салат потрібно перекласти у салатник і подати до столу. Смачного!

Нагадаємо, що із моркви можна приготувати смачний десерт - печиво.

Головне