Група зарубіжних дослідників шокували висновками своїх останніх експериментів. Виявилося, що звичні молочні продукти, якщо вживати їх у їжу неправильно, ведуть до розвитку важких захворювань.
У ході масштабного й тривалого дослідження в різний час взяли участь більше 190 тисяч чоловік з 21 країни світу. Вік добровольців варіювався від 35 до 70 років.
Вчені оцінювали щоденний раціон піддослідних протягом дев'яти років. Особливу увагу експерти звертали на те, наскільки часто люди вживають в їжу молочні продукти: кефір, йогурт, молоко, сир та ін.
Також дослідники детально вивчили дані про стан здоров'я, освіту, шкідливі звички, зріст, вагу, об'єм талії кожного учасника експерименту.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Результати показали, що за дев'ять років у тих добровольців, які вживали багато молочних продуктів в їжу, гіпертонія розвинулася у 13 640 чоловік, ще у 5351 учасника експерименту з'явився діагноз - цукровий діабет. Також у 24 відсотків добровольців значно погіршився обмін речовин в організмі.
Люди, які щодня випивали або з'їдали не більше двох порцій молочних продуктів, в цілому залишилися здорові. Їх самопочуття практично не змінилося.
Нагадаємо, раніше вчені розповіли, з якими продуктами не можна поєднувати молоко.