Маринована капуста з буряком: найсмачніший рецепт гострої закуски

Автор: Леся Ловіцька

Маринована капуста з буряком виходить соковитою, яскравою, з цікавим кисло-солодким смаком. Це чудова закуска в зимовий період, коли мало свіжих овочів. Спробуйте приготувати її за простим рецептом. Знадобляться доступні інгредієнти та небагато часу.

Маринована капуста з буряком: найсмачніший рецепт гострої закуски  - today.ua

Маринована капуста буде готова вже за 36 годин, на відміну від квашеної, якій потрібно більше часу. Барвисті та хрумкі пелюстки стануть прекрасним доповненням до будь-якого гарніру, а також до м'ясних страв.

Складові:

  • 1,5 кг капусти;
  • морква;
  • буряк;
  • голівка часнику (6 зубчиків);
  • 10 г перцю горошком;
  • 10 г коріандру горошком;
  • 125 мл оцту;
  • 3 ст. л. солі;
  • 1,5 ст. л. цукру;
  • лавровий лист;
  • 1 л окропу.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Капусту потрібно розрізати на чотири частини, а потім на квадрати. Буряк і моркву необхідно почистити, промити і нарізати брусочками або натерти на велику тертку. Часник потрібно крупно порубати ножем. Укладіть овочі в банку і додайте лавровий лист.

Додайте в каструлю воду, спеції, сіль та цукор. Коли маринад закипить, влийте оцет і перемішайте. Залийте капусту гарячим розчином і залиште щонайменше на 1,5 доби на столі. Потім можна прибрати закуску до холодильника.

Маринована капуста з буряком: найсмачніший рецепт гострої закуски

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

При подачі полийте мариновану капусту олією. Краще вибирати оливкову або ароматну соняшникову. Смачного!

Нагадаємо, як смачно приготувати тушковану капусту без м'яса. Колір, запах та смак покращить один секретний інгредієнт.

Головне