Професійні кухарі і любителі готувати знають: лимонний сік відмінно заміняє маринади і робить смак страв більш пікантним. Додавати сік варто в салати, м'ясо, рибу, десерти і випічку. Працюючи на кухні, ми не завжди це робимо, а даремно! У чому користь лимонного соку?
Здоров'я шкіри
У лимонах міститься величезна кількість вітамінів, необхідних для шкіри. Ви в цьому переконаєтеся, якщо введете в свій раціон сік цього цитруса. За короткий проміжок часу ваша шкіра стане гладкою, придбає здоровий відтінок. Застосовувати сік лимона можна і в косметичних цілях.
Зміцнення імунітету
Загальновідомо, що вітамін С, який міститься в лимонному соці, незамінний для зміцнення імунної системи. Він підвищує захисний бар'єр організму, допомагає боротися з вірусами. У зв'язку з цим фахівці рекомендують вранці випивати склянку очищеної води з додаванням цього соку.
Прилив енергії
Ми звикли пити каву вранці, але, як показує досвід мільйонів, набагато сильніше бадьорить лимонний сік. У ньому – величезна кількість вітамінів і мінералів, які відповідають за гарний настрій, мотивацію й енергію.
Поліпшення травлення
Якщо ви будете пити лимонний сік без міри, то навряд чи це призведе до чогось доброго, а ось в кількостях, що рекомендуються дієтологами, цей продукт посприяє поліпшенню травлення та очищення організму.
Зниження ризику онкології
Здатність лимонного соку протистояти раку, довели вчені. В цілях профілактики рекомендується вживати не тільки сік, але і цедру лимона, в якій присутні антиоксиданти і корисні олії.
А ось з коронавірусом лимони, на жаль, не борються. Чому? Дізнайтеся з нашого матеріалу.