Ліниві голубці без капусти: рецепт простої, але не менш смачної страви

Автор: Анастасия Березовская

Голубці - улюблена страва, напевно, кожного українця, але часом так не хочеться возитися з капустою і загортати в неї начинку. На щастя, є вихід. Пропонуємо вам спробувати приготувати ледачі голубці, які на смак виходять не гірше за традиційні.

Ліниві голубці без капусти: рецепт простої, але не менш смачної страви - today.ua

Ліниві голубці - рецепт

Складові:

  • 300 г фаршу
  • 100 г рису
  • цибулина
  • морква
  • невеликий качан капусти
  • яйце
  • два зубчики часнику
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • сметана
  • томатна паста

Ліниві голубці без капусти: рецепт простої, але не менш смачної страви

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Рис промити у воді до прозорості. Відварити майже до готовності.
  2. Цибулю дрібно нарізати.
  3. Моркву натерти на тертці.
  4. На розігрітій з олією сковороді обсмажити цибулю з морквою.
  5. Капусту дрібно нашаткувати, залити окропом, через 10 хвилин злити і віджати.
  6. Рис змішуємо з фаршем, додаємо туди ж капусту та обсмажені овочі, перемішуємо. Можна перебити занурювальним блендером, щоб консистенція стала м'якшою.
  7. Через прес пропускаємо часник, вбиваємо яйце, солимо, перчимо і перемішуємо.
    З маси формуємо кульки.
  8. Форму для запікання змастити олією і викласти ліниві голубці.
  9. Ложку сметани та ложку томатної пасти змішати у ємності та налити води.
  10. Соком, що вийшов, залити голубці так, щоб рідина їх повністю покрила.
  11. Випікати у розігрітій до 190 градусів духовці протягом 60 хвилин.
  12. Готові ліниві голубці прикрасити свіжою зеленню.

Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку з карамельною скоринкою. Розкрито секрет приготування апетитного пирога із яблуками.

Головне