Лазанья з фаршем - чудовий вибір для ситного обіду чи вечері для всієї родини. За цим класичним рецептом страва виходить завжди вдалою.
Лазанья з фаршем - рецепт
Складові:
- 12 листів для лазаньї
- 300 г сиру
- цибулина
- морква
- половина солодкого перцю
- 2-3 помідори
- 500 г фаршу
- 1 ст. л. томатної пасти
- 2 зубчики часнику
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- базилік за смаком
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. з гіркою борошна
- 600 мл молока
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Моркву натерти на тертці, дрібно нарізати цибулю.
- На сковороді розігріти олію і обсмажити до готовності овочі.
- Додати фарш і готувати, постійно помішуючи та розбиваючи грудки м'яса.
- Часник натерти на тертці, дрібно нарізати чи пропустити через прес.
- Дрібно нарізати помідори та перець.
- Додати всі інгредієнти у фарш, посолити, поперчити, додати спеції, томатну пасту та тушкувати 10 хвилин.
- На іншій сковороді розтопити вершкове масло, додати борошно, постійно помішуючи, щоб не було грудок. Влити молоко, додати спеції та готувати, поки соус не придбає стан рідкої сметани.
- Сир натираємо на тертці.
- Форму для запікання змащуємо олією, на дно викладаємо лист лазаньї, змащуємо вершковим соусом, викладаємо шар фаршу, присипаємо сиром.
- Викладаємо далі шари, доки не закінчаться продукти, а верхній шар щедро засипаємо сиром.
- Форму накрити фольгою.
- Випікати у розігрітій до 190 градусів духовці протягом 45 хвилин. Після закінчення часу зняти фольгу з форми і запікати ще 15 хвилин, до утворення апетитної рум'яної скоринки.
- Готову лазанью дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути і розрізаємо на порції.
Готово. Смачного.
Пропонуємо також спробувати приготувати сирну запіканку, як у дитинстві. Треба просто перебити все блендером та запекти.