Сирна запіканка, як у дитинстві: просто перебити все блендером і запекти

Автор: Анастасия Березовская

Ця запіканка сподобається навіть тим, хто не любить сир. Вона ніжна і просто тане у роті. Діти та дорослі будуть у захваті. Її можна готувати на сніданок, полудень або подавати як десерт.

Сирна запіканка, як у дитинстві: просто перебити все блендером і запекти - today.ua

Сирна запіканка без борошна - рецепт

Перед приготуванням молочні продукти мають бути кімнатної температури. Тому потрібно відміряти потрібну кількість інгредієнтів та дістати їх за пару годин до приготування з холодильника.

Чим більша жирність у сиру, тим смачніше вийде запіканка. Якщо сир нежирний, у нього можна покласти пару ложок сметани, молока чи кефіру. Сир також краще або перетерти через сито або перебити блендером.

Інгредієнти (6 порцій):

Популярні зараз

Дехто з українців не знає про щомісячну доплату до пенсії 900 гривень: хто може на неї претендувати

Зеленський звернувся до українців: “Ми боремося проти страшного ворога“

Українцям повідомили про скорочення відключень світла: коли очікувати на покращення ситуації

Українців попередили про різке подорожчання квартир до кінця року

  • 500 г сиру
  • 100 г манки
  • 100 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 50 мл молока
  • 2 яйця
  • ванілін за смаком

Сирна запіканка, як у дитинстві: просто перебити все блендером і запекти

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Яйця і цукор перемішати і збити блендером, до утворення стійких піків (пишної піни, де залишаються сліди від віночка).
  2. Додаємо в крем сир та молоко, збиваємо до однорідного стану.
  3. Додаємо розм'якшене вершкове масло і продовжуємо збивати.
  4. По трохи вводимо у суміш манку, перебиваючи блендером. Якщо тісто виходить занадто вологим, можна додати ще манки. Після цього залишаємо масу настоюватися на півгодини, щоб набрякла крупа.
  5. Після закінчення часу переливаємо тісто у форму і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом (+-)30 хвилин до рум'яної скоринки - час залежить від розміру форми та товщини запіканки (велика форма - тонка запіканка або маленька форма - товста запіканка).

Готово. Смачного.

Пропонуємо спробувати приготувати котлети де-воляй. Стало відомо, що француженки використовують замість фаршу для неповторного смаку страви.