Напередодні Великодня 2020 жителі України, незважаючи на важку ситуацію, пов'язану з епідемією коронавіруса в країні, готуються до святкування. Своїм рецептом пасок по-закарпатськи поділилася відома українська телеведуча Алла Мазур.
Ведуча «ТСН Тиждень» Алла Мазур впевнена, що паски домашнього приготування будуть набагато смачніше, ніж ті, які ви купите в магазині.
Паска по-закарпатськи: фірмовий рецепт Алли Мазур
Інгредієнти:
- 5 склянок борошна
300 мл молока
2 ст. л. цукру
2 яєчних жовтки
25 г вершкового масла
100 ізюму, сухофруктів або цукатів
Спосіб приготування:
Насамперед Алла Мазур готує опару. Для цього вона розчиняє дріжджі в 70 мл теплого молока, додати 1 ложку цукру. Добре перемішує і ставить на 10 – 15 хвилин у тепле місце.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Окремо телеведуча змішує 250 мл молока, 2 жовтки і 0,5 ст. л. цукру. Отриману рідку суміш необхідно з'єднати з просіяним борошном, влити в неї готову опару і замісити щільне і еластичне тісто.
Крім того, Алла Мазур розповіла, що паску можна зробити модним, додавши в тісто 1 – 2 ст. л. рому або коньяку, а потім всипати сухофрукти.
На Закарпатті господині накривають миску з тестом для пасок вишитим рушником і кладуть зверху гілочку свяченої верби, щоб великодня випічка вдалася.
Тісто має підходити в теплому місці. Коли маса сильно збільшиться в об'ємі, її слід трохи підмісити, а потім розкласти по формочках. І знову поставити в тепле місце.
Форми з подошедшим тестом Алла Мазур відправляє в духовку і випікає паски по-закарпатськи при 175 градусах до рум'яної скоринки.
Щоб у пасок вийшла м'яка і блискуча скоринка, його необхідно витягти з форми і збризнути холодною водою.
Остиглі паски телеведуча покриває глазур'ю, прикрашає сухофруктами і горіхами.
Приємного апетиту і Щасливого Великодня!
Якщо у вас немає часу на заміс тіста та інші клопоти на кухні, то ви можете швидко і без особливих труднощів спекти паску в мультиварці. Рецепт простої і смачної випічки.