Кролик у сметанному соусі – одна із найдивовижніших страв з цього м'яса. Воно виходить дуже ніжним та соковитим, і поєднується з будь-яким гарніром. Оптимально приготувати до нього картопляне пюре чи гречку.
Щоб приготувати кролик у сметанному соусі, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 тушка кролика;
- 400 мл сметани;
- 3 зубчики часнику;
- цибулина;
- лимон;
- склянка білого вина;
- лавровий лист;
- гілочка розмарину;
- сіль та спеції-перець, чебрець, орегано за смаком;
- рослинна олія.
М'ясо кроля має специфічний запах. Його перед приготуванням бажано вимочити в молоці, виноградному сокові, розчині яблучного оцту з водою або у звичайній воді, кілька разів змінюючи її.
Після вимочування потрібно приготувати маринад. У холодну воду слід додати сік одного лимона, лавровий лист, сіль та гілочку розмарину. Розріжте кролика на шматочки і покладіть їх у маринад на дві години, а потім просушіть паперовими рушниками.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Налийте в сковороду олію і обсмажте нарізаний часник - досить хвилини. Видаліть його зі сковороди, після чого обсмажте шматочки кролика до золотистої скоринки. Перекладіть м'ясо у казан.
Обсмажте на маслі, що залишилася, нарізану півкільцями цибулю, залийте її вином і випарюйте його протягом п'яти хвилин.
Після цього цибулю з вином треба пересипати у казан з м'ясом, накрити кришкою та тушкувати протягом півгодини на маленькому вогні.
Візьміть невелику ємність і влийте туди кілька ложок рідини з казана. Додайте сметану і розмішайте до однорідності. Залийте м'ясо і продовжуйте тушкувати під кришкою ще 30 хвилин. Додайте спеції за смаком.
Під час подачі можна посипати кролика зеленню. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати до кролика напрочуд ніжне картопляне пюре – кухарі розкрили три секрети.