Котлети на яблуках: шеф-кухар Євген Клопотенко поділився маминим рецептом

Автор: Леся Ловіцька

Котлети – одна із найпопулярніших страв української кухні. Їх готують з різними інгредієнтами. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом своєї матері. Вона готувала котлети на яблуках.

Котлети на яблуках: шеф-кухар Євген Клопотенко поділився маминим рецептом - today.ua

Інгредієнти

  • 500 г свинини
  • 100 грамів сала
  • 2 великі цибулини
  • яйце
  • сіль та чорний перець за смаком
  • соняшникова олія для смаження
  • 4 яблука

Як готувати котлети на яблуках?

Євген Клопотенко взяв цибулю і розрізав її на великі шматки, після чого обсмажив на олії до карамелізації. Це додає готовим котлетам цікавий аромат та приємний присмак.

М'ясо та сало потрібно нарізати на шматочки. Кулінар використовував блендер, але за його відсутності підійде м'ясорубка. Подрібніть м'ясо разом із салом та обсмаженою цибулею. Посоліть і поперчіть фарш до смаку, можна додати улюблені спеції. Обов'язково вводиться яйце – з ним вироби триматимуть форму.

Підготовлений фарш потрібно перемішати до однорідності та залишити приблизно на 20-30 хвилин.

Популярні зараз

Як вчинять з ухилянтами від мобілізації, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК

Росія обирає напрямок для нового наступу: в ISW назвали варіанти

В Україні розпочато формування жіночого військового підрозділу

Ціни на бензин в Україні зросли до рекордного значення

Яблука слід нарізати на слайси і викласти у форму, де запікатимуться котлети. Мокрими руками формуйте їх, обсмажуйте на сковорідці, потім укладайте на фруктову підкладку.

Котлети потрібно запікати за температури 180 градусів протягом 30-40 хвилин під кришкою. За цей час яблука пустять сік, і м'ясні вироби стануть соковитішими і отримають кислинку. 

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Котлети подають з гарніром у вигляді каші або картопляного пюре, а також з будь-якими овочевими салатами, заправленими олією. Смачного!

Нагадаємо, який інгредієнт можна додати у фарш для м'якості та ніжнішого смаку котлет.