Котлети на яблуках: шеф-кухар Євген Клопотенко поділився маминим рецептом

Автор: Леся Ловіцька

Котлети – одна із найпопулярніших страв української кухні. Їх готують з різними інгредієнтами. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом своєї матері. Вона готувала котлети на яблуках.

Котлети на яблуках: шеф-кухар Євген Клопотенко поділився маминим рецептом - today.ua

Інгредієнти

  • 500 г свинини
  • 100 грамів сала
  • 2 великі цибулини
  • яйце
  • сіль та чорний перець за смаком
  • соняшникова олія для смаження
  • 4 яблука

Як готувати котлети на яблуках?

Євген Клопотенко взяв цибулю і розрізав її на великі шматки, після чого обсмажив на олії до карамелізації. Це додає готовим котлетам цікавий аромат та приємний присмак.

М'ясо та сало потрібно нарізати на шматочки. Кулінар використовував блендер, але за його відсутності підійде м'ясорубка. Подрібніть м'ясо разом із салом та обсмаженою цибулею. Посоліть і поперчіть фарш до смаку, можна додати улюблені спеції. Обов'язково вводиться яйце – з ним вироби триматимуть форму.

Підготовлений фарш потрібно перемішати до однорідності та залишити приблизно на 20-30 хвилин.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Яблука слід нарізати на слайси і викласти у форму, де запікатимуться котлети. Мокрими руками формуйте їх, обсмажуйте на сковорідці, потім укладайте на фруктову підкладку.

Котлети потрібно запікати за температури 180 градусів протягом 30-40 хвилин під кришкою. За цей час яблука пустять сік, і м'ясні вироби стануть соковитішими і отримають кислинку. 

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Котлети подають з гарніром у вигляді каші або картопляного пюре, а також з будь-якими овочевими салатами, заправленими олією. Смачного!

Нагадаємо, який інгредієнт можна додати у фарш для м'якості та ніжнішого смаку котлет.

Головне