Фахівці розповіли, скільки часу знадобиться обробляти продукти харчування в НВЧ-печі, щоб знищити коронавірус, що потрапив на них.
Насправді, масштабних досліджень про те, наскільки швидко COVID-19 руйнується під впливом НВЧ-випромінювання, не проводилося поки що. На сьогоднішній день вчені ВООЗ відштовхуються від того, що віруси ВІЛ і свинячого грипу гинуть в мікрохвильовці за часовий відрізок від 5 секунд до 2 хвилин.
Експерти ВООЗ рекомендують відмовитися від вживання в їжу сирих або напівсирих продуктів тваринного походження. Риба, м'ясо, лівер, молоко – все це перед тим, як потрапити на стіл, повинно бути піддано ретельній термічній обробці. Шкідливі мікроорганізми загинуть не тільки, якщо ви будете готувати продукти в мікрохвильовці, але і в духовці або на плиті.
Зазначимо, що в період пандемії коронавіруса людей у всьому світі зобов'язали носити маски і респіратори. Однак незабаром стало зрозуміло, що для деяких категорій населення носіння медичних пов'язок та інших засобів захисту дихальних шляхів несе величезну небезпеку. Для кого маски найбільш небезпечні?