Класичні часникові булочки до борщу: як спекти ідеальні пишні пампушки

Автор: Анастасия Березовская

В Україні разом із борщем зазвичай подають часникові булочки – пишні здобні ароматні пампушки, які чудово поєднуються з першою стравою. Купити їх можна в супермаркетах або приготувати самостійно. Адже зробити це дуже просто.

Класичні часникові булочки до борщу: як спекти ідеальні пишні пампушки - today.ua

Часникові пампушки до борщу – рецепт

Складові:

Для тіста:

  • 700 г борошна
  • 500 мл молока
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 12 г сухих дріжджів
  • 1 ст. л. рослинної олії

Для намазки:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 3-5 зубчиків часнику
  • Кріп або петрушка

Класичні часникові булочки до борщу: як спекти ідеальні пишні пампушки

Спосіб приготування:

  1. Молоко переливаємо у каструлю та ставимо на вогонь. Його потрібно трохи нагріти, приблизно до 35 градусів – перевірити можна, опустивши палець, температура повинна бути помірною. Або ж нагріти в мікрохвильовій печі.
  2. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  3. Молоко переливаємо в миску, перемішуємо з дріжджами, сіллю і половиною просіяного борошна. Слідом додаємо рослинну олію, вершкове масло та цукор. І другу половину борошна.
  4. Тісто накрити харчовою плівкою або рушником та залишити приблизно на годину.
  5. Через якийсь час вимісити тісто і розділити його на невеликі кульки. Викласти їх на лист, застелений пергаментним папером. Дати булочкам настоятися 30 хвилин, накривши їх рушником.
  6. У мисці розбиваємо яйце і змащуємо зверху булочки.
  7. Випікати в розігрітій до 150 градусів духовці 15 хвилин. Потім потрібно збільшити температуру до 200 і почекати поки булочки підрум'яняться.
  8. У піалі змішуємо оливкову олію, пропущений через прес часник і дрібно нарубану зелень.
  9. Готові булочки змащуємо часниковою олією.
 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від mama_vdecreti (@katia_shkredova)

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готово! Смачного!

Пропонуємо також спробувати приготувати сирники, як у ресторані. Досвідчені шеф-кухарі розкрили п'ять секретів соковитого десерту з рум'яною скоринкою.

Головне