Картопля запечена в духовці: три оригінальних рецепта

Автор: Шевченко Лилия

З картоплі можна приготувати безліч різноманітних страв. Не варто зациклюватися на звичних рецептах. Пропонуємо спробувати 3 простих, але незвичайних, ефектних і дуже смачних картопляних шедеврів.

Картопля запечена в духовці: три оригінальних рецепта - today.ua

«Шашлик» з картоплі

  • 1 кг картоплі
  • 250 г бекону
  • 20 г солі
  • 30 мл рослинної олії
  • Спеції за смаком

Картоплю очистіть від шкірки, наріжте товстими кружальцями. Складіть в миску, полийте рослинною олією, посипте сіллю і улюбленими приправами.

Бекон наріжте тонкими пластинками.

Візьміть дерев'яну шпажку, нанизуйте по черзі картопляні кружальця і бекон.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Кінці шпажки оберніть фольгою. Запікайте «шашлик» з картоплі в духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.

Картопля по-закарпатськи

  • 500 г картоплі
  • 1 склянка кукурудзяного борошна
  • 50 г бринзи
  • Вершкове масло
  • Сіль і спеції за смаком

Очищену картоплю наріжте великими кубиками і відваріть в підсоленій воді майже до готовності.

Відкиньте картоплю на друшляк, щоб стекла вся рідина. Потім пересипте кубики овочу в миску, посипте кукурудзяною мукою і перемішайте.

Сотейник змастіть вершковим маслом, викладіть картоплю, обвалянный в борошні. Зверху покладіть кілька шматочків масла і посипте тертою бринзою.

Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин до золотистої скоринки. Блюдо подавайте до столу гарячим зі сметаною і зеленню.

Картопля запечена в духовці: три оригінальних рецептаКартопля фрі пікантна і корисна

  • 3 великих картоплі
  • 3 зубчики часнику
  • 0,5 ч. л. лимонної цедри
  • 2 гілочки свіжого розмарину
  • 1 – 2 с. л. рослинної олії
  • морська сіль — за смаком.

Очищену картоплю наріжте брусочками, шириною приблизно 1 сантиметр. Відваріть в підсоленій воді до напівготовності.

Відкиньте картоплю на друшляк, щоб стекла рідина.

Посоліть підсохлі брусочки овочів. Полийте рослинною олією, додайте трохи улюблених спецій і гарненько перемішайте.

Викладіть картоплю на деко в один шар і запечіть в духовці до рум'яності.

У ступці змішайте і гарненько розітріть часник, подрібнений розмарин, лимонну цедру і морську сіль.

Готову картоплю покладіть на велике блюдо і посипте лимонно-розмариновою сіллю.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

Приготуйте також смачна і корисна картопля фрі без єдиної краплі рослинної олії. На вигляд і за смаком страву не відрізнити від картоплі фрі з Макдональдсу.

Головне