З картоплі можна приготувати безліч різноманітних страв. Не варто зациклюватися на звичних рецептах. Пропонуємо спробувати 3 простих, але незвичайних, ефектних і дуже смачних картопляних шедеврів.
«Шашлик» з картоплі
- 1 кг картоплі
- 250 г бекону
- 20 г солі
- 30 мл рослинної олії
- Спеції за смаком
Картоплю очистіть від шкірки, наріжте товстими кружальцями. Складіть в миску, полийте рослинною олією, посипте сіллю і улюбленими приправами.
Бекон наріжте тонкими пластинками.
Візьміть дерев'яну шпажку, нанизуйте по черзі картопляні кружальця і бекон.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Кінці шпажки оберніть фольгою. Запікайте «шашлик» з картоплі в духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
Картопля по-закарпатськи
- 500 г картоплі
- 1 склянка кукурудзяного борошна
- 50 г бринзи
- Вершкове масло
- Сіль і спеції за смаком
Очищену картоплю наріжте великими кубиками і відваріть в підсоленій воді майже до готовності.
Відкиньте картоплю на друшляк, щоб стекла вся рідина. Потім пересипте кубики овочу в миску, посипте кукурудзяною мукою і перемішайте.
Сотейник змастіть вершковим маслом, викладіть картоплю, обвалянный в борошні. Зверху покладіть кілька шматочків масла і посипте тертою бринзою.
Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин до золотистої скоринки. Блюдо подавайте до столу гарячим зі сметаною і зеленню.
Картопля фрі пікантна і корисна
- 3 великих картоплі
- 3 зубчики часнику
- 0,5 ч. л. лимонної цедри
- 2 гілочки свіжого розмарину
- 1 – 2 с. л. рослинної олії
- морська сіль — за смаком.
Очищену картоплю наріжте брусочками, шириною приблизно 1 сантиметр. Відваріть в підсоленій воді до напівготовності.
Відкиньте картоплю на друшляк, щоб стекла рідина.
Посоліть підсохлі брусочки овочів. Полийте рослинною олією, додайте трохи улюблених спецій і гарненько перемішайте.
Викладіть картоплю на деко в один шар і запечіть в духовці до рум'яності.
У ступці змішайте і гарненько розітріть часник, подрібнений розмарин, лимонну цедру і морську сіль.
Готову картоплю покладіть на велике блюдо і посипте лимонно-розмариновою сіллю.
Приємного апетиту!
Приготуйте також смачна і корисна картопля фрі без єдиної краплі рослинної олії. На вигляд і за смаком страву не відрізнити від картоплі фрі з Макдональдсу.