Капустяні оладки зі сметанним соусом: рецепт корисної страви на вечерю

Автор: Леся Ловіцька

Капустяні оладки – універсальна страва, яку можна подавати як на сніданок, так і на обід чи вечерю. Готувати такі оладки не складно, головне, що до їх складу входять усі доступні інгредієнти. Ділимося простим рецептом.

Капустяні оладки зі сметанним соусом: рецепт корисної страви на вечерю - today.ua

Щоб приготувати рум'яні, ароматні та смачні капустяні оладки, вам знадобляться:

  • 200 г капусти;
  • 3 ст. л. борошна;
  • чайна ложка розпушувача;
  • яйце;
  • 1 ст. л. сметани чи йогурту;
  • 50 г сиру;
  • свіжа зелень (петрушка чи кріп);
  • сіль та перець за смаком;
  • рослинна олія;
  • сметана.

Насамперед промийте і тонко нашаткуйте капусту, після чого проваріть її до напівготовності і остудіть. Зелень потрібно дрібно нарізати, а сир натерти на великій тертці.

Капустяні оладки зі сметанним соусом: рецепт корисної страви на вечерю

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Змішайте продукти у мисці – капусту, яйце, зелень, тертий сир. Додайте йогурт, борошно та розпушувач, посоліть і поперчіть масу. Змішайте всі компоненти до однорідного стану. Готове тісто потрібно поставити на півгодини у холодильник.

Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і налийте туди рафіновану олію. Викладайте капустяні оладки ложкою і смажте на невеликому вогні. Потім покладіть вироби на тарілку з паперовим рушником.

Щоб страва вийшла менш жирною, краще використовувати духовку. Викладайте тісто ложкою на деко, покрите пергаментом.

Капустяні оладки зі сметанним соусом: рецепт корисної страви на вечерю

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Випікайте капустяні оладки протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів. Подавайте їх із сметаною. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати тушковану капусту за старовинним рецептом: у страву потрібно додати два секретні інгредієнти.

Головне