Today.ua

Яку їжу не можна гріти у мікрохвильовці: 8 продуктів, що втрачають корисні властивості

Медики назвали ряд продуктів харчування, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі, інакше вони втратять всі свої корисні властивості.

Вершкове масло

Якщо розігрівати під впливом мікрохвиль вершкове масло, то буде втрачена практично вся харчова цінність продукту.

Молоко

Коров'яче молоко містить вітамін В12, але в СВЧ-печі він руйнується. Крім того, продукт втрачає масу живильних речовин.

Спаржа

Продукт славиться наявністю важливого для організму людини рослинного білка. Приготована в мікрохвильовій печі спаржа набуває приємні смакові якості, але втрачає користь для здоров'я.

Кукурудза

Кукурудза володіє антиканцерогенними властивостями. Але після теплової обробки в мікрохвильовці, втрачає більше третини цієї важливої якості.

Броколі

Якщо ви пишаєтеся тим, що правильно харчуєтеся, але при цьому готуєте броколі в мікрохвильовці, то задумайтеся, а чи так корисне те, що ви їсте. Справа в тому, що цей вид капусти втрачає 97 відсотків корисних властивостей в СВЧ.

Рис

Рис для суші, плову або каші краще готуйте на плиті. В мікрохвильовці крупа втрачає майже всі свої корисні речовини.

Апельсин

Не варто ставити цитрус перед тим, як вичавити з нього сік, в мікрохвильовку. Так, можливо, рідини у вас вийде вичавити більше, але вітамін С, заради якого ви п'єте сік апельсина, буде зруйнований повністю.

Часник

Вплив мікрохвиль на головку часнику протягом 1 хвилини не просто знищує корисні речовини, але і робить продукт небезпечним для здоров'я.

Нагадаємо, в мікрохвильовці можна приготувати дивно смачну дієтичну піцу без борошна. Рецепт простого і корисного для здоров'я страви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ