Який інгредієнт додати у тісто, щоб піца вийшла м'якою та ніжною: кулінарна хитрість

Автор: Леся Ловіцька

Піца стала однією з найулюбленіших страв не лише в Італії, а й у всьому світі. Випічку можна купити, але краще зробити своїми руками, адже це так просто. Пропонуємо простий рецепт тіста, яке виходить м'яким та дуже смачним – з будь-якою начинкою.

Який інгредієнт додати у тісто, щоб піца вийшла м'якою та ніжною: кулінарна хитрість  - today.ua

У класичному варіанті піца готується на бездріжджовому тісті. Однак пишнішою і ситнішою вона вийде на здобному. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 200 мл теплої води;
  • 350 г пшеничного борошна;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

В першу чергу потрібно приготувати опару. Для цього з'єднайте воду, цукор, дріжджі та столову ложку борошна, розмішайте та накрийте рушником. Залишіть на 15 хвилин – щоб дріжджі активувалися.

Потім додайте сіль, і головний інгредієнт – оливкову олію, яка зробить тісто ніжнішим та еластичнішим. Просійте борошно, але не вводьте його відразу. Додавайте потроху, щоб не забити тісто – воно має бути повітряним. Борошна може знадобитися трохи більше або менше від зазначеної норми.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Який інгредієнт додати у тісто, щоб піца вийшла м'якою та ніжною: кулінарна хитрість

Вимішуйте тісто до того моменту, коли воно перестане липнути до рук. Покладіть його в миску, змащену оливковою олією. Накрийте ємність харчовою плівкою та залиште на 40 хвилин. За цей час тісто збільшиться вдвічі. Розділіть його на дві частини, розкотіть до потрібної форми та сформуйте бортики.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Залишається викласти начинку, залишити на 15 хвилин, після чого відправити в духовку. Піца випікається максимум 15 хвилин за температури 180-200 градусів.

Раніше повідомлялося, як приготувати ідеальне тісто на вареники та пельмені.