Today.ua

Які продукти небезпечно ставити в мікрохвильову піч: після розігріву в СВЧ їжа перетворюється на отруту

Вчені назвали п'ять продуктів харчування, які після кількох секунд в мікрохвильовій печі перетворюються на отруту. В них утворюються небезпечні для людини канцерогени і токсини, що ведуть до важких захворювань.

Грудне молоко

Цінність грудного молока полягає насамперед у наявності в ньому імуностимулюючих білків. Всього пара секунд в мікрохвильовій печі і ці найцінніші білки руйнуються. Для малюка таке молоко більше не несе користі.

М'ясо

Експерти не рекомендують розморожувати м'ясо у мікрохвильовці. Після обробки в СВЧ вам доведеться залишити продукт додатково в теплі, щоб розморозилася крижана середина. Поки це буде відбуватися в розігрітих частинах м'яса почнуть стрімко розмножуватися небезпечні мікроби.

Шпинат, листя салату і зелень

Свіжі листочки їстівних рослин дуже корисні для нашого організму. Навіть у замороженому вигляді вони зберігають левову частку цінних вітамінів і мікроелементів. Однак, якщо піддати їх термічній обробці в НВЧ, то ніякої користі від цих продуктів ви вже не отримаєте.

Фрукти і ягоди

Корисні для нашого здоров'я та імунітету компоненти, що містяться в плодах, при впливі на них мікрохвиль, можуть перетворюватися в канцерогенні речовини.

Гриби

Страви з грибів заборонено розігрівати в мікрохвильовій печі. Після обробки продукт змінює свій склад, що веде до порушення роботи шлунково-кишкового тракту і навіть до отруєнь.

Дізнайтеся, які продукти не можна мити перед приготуванням і чому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ