Вчені назвали п'ять продуктів харчування, які після кількох секунд в мікрохвильовій печі перетворюються на отруту. В них утворюються небезпечні для людини канцерогени і токсини, що ведуть до важких захворювань.
Грудне молоко
Цінність грудного молока полягає насамперед у наявності в ньому імуностимулюючих білків. Всього пара секунд в мікрохвильовій печі і ці найцінніші білки руйнуються. Для малюка таке молоко більше не несе користі.
М'ясо
Експерти не рекомендують розморожувати м'ясо у мікрохвильовці. Після обробки в СВЧ вам доведеться залишити продукт додатково в теплі, щоб розморозилася крижана середина. Поки це буде відбуватися в розігрітих частинах м'яса почнуть стрімко розмножуватися небезпечні мікроби.
Шпинат, листя салату і зелень
Свіжі листочки їстівних рослин дуже корисні для нашого організму. Навіть у замороженому вигляді вони зберігають левову частку цінних вітамінів і мікроелементів. Однак, якщо піддати їх термічній обробці в НВЧ, то ніякої користі від цих продуктів ви вже не отримаєте.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Фрукти і ягоди
Корисні для нашого здоров'я та імунітету компоненти, що містяться в плодах, при впливі на них мікрохвиль, можуть перетворюватися в канцерогенні речовини.
Гриби
Страви з грибів заборонено розігрівати в мікрохвильовій печі. Після обробки продукт змінює свій склад, що веде до порушення роботи шлунково-кишкового тракту і навіть до отруєнь.
Дізнайтеся, які продукти не можна мити перед приготуванням і чому.