М'ясо не завжди виходить приготувати ніжним. Це залежить від багатьох факторів, але навіть жорсткий продукт можна зробити більш м'яким. Для цього досвідчені кулінари використовують підручні засоби, які є на будь-якій кухні.
Ідеальне м'ясо має бути соковитим і буквально танути у роті. Якщо м'ясо тверде, допоможуть кулінарні хитрощі. Які засоби здатні розм'якшити волокна?
Сода
Звичайна харчова сода зробить м'ясо м'якшим всього за півгодини. Покладіть його на обробну дошку, добре посипте порошком з усіх боків. Відправте шматок в холодильник і залиште там на 30 хвилин. Залишається лише промити м'ясо, після чого промокнути його паперовим рушником і приступати до термічної обробки.
Гірчиця
Гірчиця допоможе покращити структуру та смак м'яса. Просто промажте його і залиште маринуватися на 15 хвилин перед смаженням. Якщо збираєтеся запікати м'ясо, тоді його потрібно залишити в гірчиці на годину.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Розсіл квашеної капусти
Потрібно просто покласти м'ясо в розсіл на годину, а потім готувати будь-яким способом - страва вийде більш вдалою.
Соєвий соус + алкоголь
З'єднайте соєвий соус та будь-який алкогольний напій у рівних частинах і замаринуйте м'ясо на 6-8 годин. Воно вийде ароматним та неймовірно смачним.
Потрібно з'єднати соєвий соус із кількома ложками будь-якого міцного спиртного напою. Краще залишити м'ясо в холодильнику на вісім годин.
Досвідчені кухарі радять не класти м'ясо на холодну сковороду, а добре розігрівати її перед смаженням. Не поспішайте перевертати його на інший бік - зачекайте, поки утвориться рум'яна скоринка.
Ще один важливий момент – час, коли до страви додається сіль. Не можна робити це на початку готування, оптимально – наприкінці чи безпосередньо перед дегустацією.
Нагадаємо, що в Україні у листопаді обвалилися ціни на м'ясо – свинину та курятину.