Як посмажити картоплю, щоб вона вийшла хрумкою та дуже смачною

Автор: Леся Ловіцька

Смажена картопля повинна мати хрумку скоринку, але при цьому бути м'якою всередині. Не всі господині знають, як досягти ідеальної структури страви. Вона вийде ароматною, апетитною та дуже смачною, якщо використовувати кулінарні хитрощі.

Як посмажити картоплю, щоб вона вийшла хрумкою та дуже смачною - today.ua

Смажену картоплю не назвеш швидкою стравою. Не можна просто почистити та нарізати овочі, а потім відправити їх на розпечену сковороду. Подрібнену картоплю потрібно кілька разів промити, після чого залишити на 20-30 хвилин у ємності з холодною водою.

Важливо правильно вибрати сорт картоплі. Ті, що швидко розварюються, містять більше крохмалю. Вони ідеально підходять для приготування пюре, а для смаження краще використовувати некрохмалисті сорти.

Вимочену картоплю потрібно обсушити – це легко зробити паперовими рушниками. Використовуйте сковороду з антипригарним покриттям та рафіновану олію. Не потрібно накривати її кришкою - щоб зайва волога могла випаровуватися. Оптимально смажити картоплю на середньому вогні. Але і в цьому випадку можна отримати напівсиру або занадто суху страву.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Як посмажити картоплю, щоб вона вийшла хрумкою та дуже смачною

Під час термічної обробки картоплю часто не потрібно перевертати. Достатньо 3-4 разів за весь період смаження.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ще один секрет від досвідчених кухарів: сіль та перець потрібно додавати тільки в кінці приготування. Інакше смажена картопля вийде м'якою.

Нагадаємо, що хрумку картоплю можна приготувати і в духовці - без зайвого масла і смаження. Вона вийде не менш смачною, але без зайвих калорій та набагато кориснішою.

Головне