Хрумка картопля в духовці: як добитися золотистої скоринки без смаження і зайвої олії

Картопля, запечена в духовці, виходить ще смачнішою, ніж смажена. Страву можна зробити приготувати з такою ж золотистою скоринкою, але без зайвої олії та калорій. Вона буде набагато кориснішою, якщо використати секрет шеф-кухарів.

Хрумка картопля в духовці: як добитися золотистої скоринки без смаження і зайвої олії - today.ua

Багато хто любить картоплю фрі, проте відомо, що вона готується у великій кількості жиру. Спробуйте приготувати картоплю у духовці, з "особливим" інгредієнтом у вигляді яєчного білка. З ним овоч отримає рум'яну скоринку, а всередині залишиться ніжним. Для цього рецепту бажано вибрати бульби з мінімальним вмістом крохмалю.

Вам знадобляться:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 2 яєчні білки;
  • сіль, перець, паприка та сухий часник – за смаком.

Потрібно почистити та промити картоплю, після чого нарізати її соломкою. Промийте її в холодній воді, щоб забрати зайвий крохмаль.

Вологу картоплю не можна відразу готувати – обсушіть її паперовим рушником. Відокремте білки від жовтків – вони не знадобляться. Збийте вилкою білки із сіллю та спеціями, додайте картоплю, перемішайте та залиште на три хвилини.

Застеліть лист пергаментом, а краще - спеціальним силіконовим килимком для випічки. Викладайте картопляну соломку так, щоб шматочки не торкалися один одного.

Хрумка картопля в духовці: як добитися золотистої скоринки без смаження і зайвої олії

Відправте деко у розігріту до 200 градусів духовку. Картоплю потрібно запікати 10 хвилин, після чого забрати пергамент або килимок і залишити готуватися ще на 20 хвилин.

Готову картоплю можна посипати дрібно нарізаною зеленню та подати зі сметанним соусом або кетчупом. Смачного!

Нагадаємо, що смачно посмажити картоплю по-селянськи допоможе одна кулінарна хитрість.