Як спекти смачні паски: найбільш вдалий рецепт великодньої випічки на заварному тісті

Автор: Шевченко Лилия

Ніжні, повітряні і неймовірно ароматні паски виходять на заварному тісті. Від такої пасхальної випічки всі в захваті. При цьому спекти смачні паски на заварному тісті простіше простого.

Як спекти смачні паски: найбільш вдалий рецепт великодньої випічки на заварному тісті - today.ua

Паски на заварному тісті

Інгредієнти:

  • 800 г пшеничного борошна
    500 мл молока
    4 яйця
    300 г цукру
    200 г вершкового масла
    0,5 ч. л. солі
    2 ч. л. дріжджів
    1 пакетик ванільного цукру
    0,5 ч. л. меленої куркуми
    200 г родзинок

Спосіб приготування:

У миску влийте 50 мл молока кімнатної температури, всипте пару ложок цукру і дріжджі. Добре перемішайте і залиште в теплому місці на 20 хвилин, щоб утворилася піна.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

В цей час вилийте молоко, що залишилося в каструлю, додайте половину норми вершкового масла. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння. Зніміть з вогню, всипте 5 ст. л. борошна і швидко перемішайте вінчиком. Залиште на столі до повного охолодження.

В окрему ємність розбийте яйця, додайте сіль, цукор, ваніль і куркуму. Збийте міксером до пишної піни.

Як спекти смачні паски: найбільш вдалий рецепт великодньої випічки на заварному тістіПерекладіть збиті яйця і розведені дріжджі в каструлю з завареним борошном. Додайте вершкове масло і просіяне борошно. Вимішуйте тісто не менше 15 хвилин. Тісто має бути дуже м'яким, тому підсипайте борошно частинами і не перестарайтеся, інакше паски вийдуть твердими.

Готове тісто змастіть рослинним маслом, щоб воно не липло до рук, складіть у глибоку миску і накрийте чистим рушником. Залиште в теплому місці на 1 годину.

Родзинки промийте і обсушіть. Всипте ягідки в тісто і ще раз перемісіть. Знову залиште підходити на 1 годину.

Розділіть тісто на невеликі частини, скачайте з них кульки і покладіть у форми для випікання пасок. Пам'ятайте, що тісто повинно заповнити форму на третину.

Форми з тістом накрийте рушником і залиште в теплому місці на півгодини. Випікайте паски в духовці 40 хвилин при 180 градусах.

Готові паски повинні трохи охолонути у формах, потім їх необхідно акуратно витягти.

Верхівки пасок покрийте глазур'ю і прикрасьте великодньою кольоровою посипкою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного Вам і Щасливого Великодня!

Приготуйте також для великоднього столу смачний і легкий салат з 4 інгредієнтів. Рецепт страви дуже простий, але смак виходить чудовий.

Головне