Як швидко розм'якшити вершкове масло, якщо забули дістати його з холодильника перед приготуванням

Автор: Анастасия Березовская

Дуже багато рецептів мають використання розм'якшеного вершкового масла кімнатної температури. Але дуже часто буває, що господині забувають дістати продукт із холодильника і доводиться викручуватися. Досвідчені шеф-кухарі розкрили кілька лайфхаків, якщо потрібно швидко розм'якшити вершкове масло.

Як швидко розм'якшити вершкове масло, якщо забули дістати його з холодильника перед приготуванням - today.ua

Як швидко розм'якшити вершкове масло, якщо забули дістати його з холодильника перед приготуванням?

Не для кожного рецепту можна топити вершкове масло, воно має бути саме м'яким. А тому варіант водяної бані чи розігріву у мікрохвильовій печі не підходить.

У випадку, якщо перед приготуванням у вас є вільні 20 хвилин, то вершкове масло потрібно дістати з холодильника, відміряти потрібну кількість продукту і розрізати його на маленькі шматочки - у такому вигляді воно стане м'якшим набагато швидше, ніж цілісним шматком.

Але якщо стільки часу немає, можна скористатися іншим шляхом.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Вершкове масло потрібно розрізати на невеликі кубики, приблизно по 2-3 см. У щільну склянку налити окропу, почекати пару хвилин, вилити воду і гарячою склянкою накрити масло.

Як швидко розм'якшити вершкове масло, якщо забули дістати його з холодильника перед приготуванням

Вершкове масло розрізати на невеликі шматочки, покласти між двох шматків пергаментного паперу, роздавити качалкою і трохи розкотити. І через п'ять хвилин олія стане м'якою і податливою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Якщо натерти масло на тертці, воно дуже швидко стане м'яким, від контакту з руками і через розмір.

Нагадаємо, ми розповідали, як швидко відварити буряк, щоб він зберіг яскравий колір і вийшов смачнішим.

Головне