Як швидко відварити буряк, щоб він зберіг яскравий колір і вийшов смачнішим

Автор: Леся Ловіцька

Відварений буряк не завжди виходить яскраво-бордовим і смачним. Звичайно, багато залежить від сорту та якості овочу. Проте буряк буде вдалішим, якщо використовувати кулінарні хитрощі під час його приготування.

Як швидко відварити буряк, щоб він зберіг яскравий колір і вийшов смачнішим - today.ua

Буряк – дуже корисний овоч, із якого взимку можна приготувати багато страв. Важливо й те, що він недорогий, на відміну більшості інших продуктів, із яких готують вітамінні салати.

Овоч можна швидко приготувати в каструлі, мікрохвильовій печі, мультиварці або духовці. Він буде смачнішим, якщо запекти його, а не відварювати. При цьому в ньому залишиться більше корисних речовин. Добре вимийте буряки, після чого загорніть у фольгу і поставте на деко. Розігрійте духовку до 180 градусів та залиште на 40-50 хвилин. Час залежатиме від того, наскільки буряки крупні.

Якщо варите буряк у воді, він може втратити колір. Не можна відрізати хвостик лише після приготування. В іншому випадку сік витече, а коренеплід стане блідим і водянистим.

Популярні зараз

Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

Лавров назвав місто, яке є пріоритетною ціллю для російських окупантів

Як швидко відварити буряк, щоб він зберіг яскравий колір і вийшов смачнішим Щоб відварний буряк зберіг яскравий колір і довше лежав у холодильнику, додайте у воду трохи лимонної кислоти. Однієї дрібки наприкінці варіння буде достатньо. Лимонну кислоту можна замінити кількома краплями оцту чи лимонного соку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смак овочу стане яскравішим, якщо додати у воду трохи цукру. А ось солити його у процесі термічної обробки не варто. Краще додати сіль в кінці приготування.

Нагадаємо, як швидко та смачно приготувати буряк по-корейськи.