Італійський омлет із болгарським перцем та зеленню: рецепт ситного сніданку вихідного дня

Автор: Леся Ловіцька

У кожній країні по-різному готують омлет. Італійський варіант - знаменита на весь світ фріттата. Цей варіант страви передбачає використання начинки, в результаті чого страва стає схожою на пиріг. Такий омлет пишний та ситний, він сподобається навіть гурманам. А головне – сніданок буде подавати через лічені хвилини.

Італійський омлет із болгарським перцем та зеленню: рецепт ситного сніданку вихідного дня - today.ua

Фріттата відрізняється від традиційного українського омлету – вона готується у духовці, а не смажиться на сковороді. Страва виходить менш жирною і кориснішою. Щоб приготувати італійський омлет, вам знадобляться:

  • 4 яйця;
  • 40 г вершкового масла;
  • 20 мл олії;
  • сіль та перець за смаком;
  • помідор;
  • болгарський перець;
  • зубчик часнику;
  • 100 г сиру;
  • зелень.

Спочатку потрібно підготувати овочі. Наріжте помідор, часник та болгарський перець невеликими квадратиками або скибочками. Обсмажте або на олії. Краще обирати оливкову, якою славиться Італія.

Італійський омлет із болгарським перцем та зеленню: рецепт ситного сніданку вихідного дня

Популярні зараз

ТЦК отримають додаткові права для впливу на ухилянтів від мобілізації: штрафи, блокування рахунків, стягнення майна

Рустем Умєров зник із публічного простору: що кажуть з цього приводу у Міноборони

Спікер Зеленського розповів, який документ влітку передадуть Путіну

Опубліковано топ-10 рейтингу українських університетів: чий диплом варто здобути

В окремій ємності потрібно збити яйця із сіллю, можна додати улюблені спеції до смаку, а також зелень. Сир натріть на крупній тертці, відправте в яєчну суміш і перемішайте.

Візьміть жароміцну сковороду і натріть її стінки вершковим маслом. Викладіть овочі, рівномірно розподіливши їх лопаткою по поверхні. Зверху потрібно вилити яєчно-сирну суміш.

Італійський омлет із болгарським перцем та зеленню: рецепт ситного сніданку вихідного дня

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Італійський омлет повинен випікатися у духовці за 200 градусів. Достатньо буде 10 хвилин. Така фріттата ідеально поєднується з житнім хлібом. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати оригінальний омлет по-мексиканськи - з авокадо та лаймом.