У кожній країні по-різному готують омлет. Італійський варіант - знаменита на весь світ фріттата. Цей варіант страви передбачає використання начинки, в результаті чого страва стає схожою на пиріг. Такий омлет пишний та ситний, він сподобається навіть гурманам. А головне – сніданок буде подавати через лічені хвилини.
Фріттата відрізняється від традиційного українського омлету – вона готується у духовці, а не смажиться на сковороді. Страва виходить менш жирною і кориснішою. Щоб приготувати італійський омлет, вам знадобляться:
- 4 яйця;
- 40 г вершкового масла;
- 20 мл олії;
- сіль та перець за смаком;
- помідор;
- болгарський перець;
- зубчик часнику;
- 100 г сиру;
- зелень.
Спочатку потрібно підготувати овочі. Наріжте помідор, часник та болгарський перець невеликими квадратиками або скибочками. Обсмажте або на олії. Краще обирати оливкову, якою славиться Італія.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
В окремій ємності потрібно збити яйця із сіллю, можна додати улюблені спеції до смаку, а також зелень. Сир натріть на крупній тертці, відправте в яєчну суміш і перемішайте.
Візьміть жароміцну сковороду і натріть її стінки вершковим маслом. Викладіть овочі, рівномірно розподіливши їх лопаткою по поверхні. Зверху потрібно вилити яєчно-сирну суміш.
Італійський омлет повинен випікатися у духовці за 200 градусів. Достатньо буде 10 хвилин. Така фріттата ідеально поєднується з житнім хлібом. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати оригінальний омлет по-мексиканськи - з авокадо та лаймом.