Різдво у багатьох асоціюється із ароматом імбирного печива. Така святкова випічка мало кого залишить байдужим. Можна приготувати її вдома. Спробуйте простий рецепт смачного десерту до чаю чи кави.
Щоб спекти імбирне печиво, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 200 г борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. меленого імбиру;
- 0,5 ч. л. кориці;
- 50 г цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 50 г меду;
- яйце;
- 150 г цукрової пудри;
- яєчний білок.
Вершкове масло потрібно розтерти з цукром, додати яйце і мед, перемішати масу до однорідності.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Додайте корицю та імбир, перемішайте. З'єднайте борошно з розпушувачем і замісіть тісто. Воно має бути м'яким та еластичним.
Нанесіть на робочу поверхню трохи борошна та розкотіть тісто у пласт. Якщо хочете отримати повітряне печиво, тісто слід розкачати товще, а якщо хрумке - тонше, не більше 5 мм.
Виріжте вироби спеціальними фігурними формами або звичайною склянкою. Залишки тіста знову вимішують та формують нові заготовки.
Застеліть лист пекарським папером і викладайте імбирне печиво. Випікайте його близько 5-8 хвилин при температурі 180 градусів. Час залежить від товщини тіста.
Потім збийте яєчний білок до піни, додайте цукрову пудру і продовжуйте збивати до піків. Прикрасьте печиво готовою глазур'ю і дайте їй застигнути. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати смачне мигдальне печиво без молока та масла.