Багато хто готує тісто для вареників і пельменів на воді чи молоці, але це не найкращий вибір. Досвідчені шеф-кухарі назвали секретний інгредієнт, який кардинально змінить смак страви та зробить її набагато кращою.
Йдеться про кефір.
Тісто для вареників та пельменів - рецепт
Інгредієнти:
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 500 мл кефіру
- 700 г борошна
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. соди
- 15 г свіжих дріжджів
Спосіб приготування:
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Розігріваємо кефір до помірної температури (не кип'ятити). Можна це зробити на плиті або в мікрохвильовій печі.
- У кефірі розвести дріжджі, цукор та сіль.
- Просіяти борошно і перемішати із содою.
- Поступово вводимо сухі інгредієнти в рідкі та замішуємо тісто. Воно має вийти однорідним та м'яким.
- Готове тісто накрити рушником та залишити на 20 хвилин.
Згодом тісто розділити на чотири частини. Поверхню столу присипати борошном і скатати з тіста ковбаски. Їх розрізати на 8-12 частин залежно від бажаного розміру. - Викладаємо начинку, закріплюємо кінці і відправляємо блюдо в морозилку.
Готово.
Пропонуємо також спробувати приготувати тушковану капусту - смак та запах страви покращать два секретні інгредієнти.