Ідеальна кутя: 4 головні секрети у приготуванні головної страви на Різдво

Автор: Анастасия Березовская

В Україні планують офіційно відзначати Hіздво 25 грудня замість 7 січня. Однак є люди, які не хочуть відмовлятися від старих традицій, є ті, хто всіма руками за, а є й ті, хто відзначатимуть обидві дати. У будь-якому випадку всі готуватимуть кутю.

Ідеальна кутя: 4 головні секрети у приготуванні головної страви на Різдво - today.ua

Головне різдвяне блюдо зазвичай готують із цільних зерен пшениці, ячменю, іноді з пшона та рису. У кутю додають мед або цукор, родзинки, цукати, сухофрукти, горіхи або мак.

Напередодні свят ми вирішили розповісти, як правильно готувати головну різдвяну страву, щоб вона вийшла ідеальною.

4 головні секрети, як правильно зварити кутю

Перед приготуванням мак потрібно залити окропом і проварити кілька хвилин на маленькому вогні. Після цього дати йому охолонути і перебити у блендері.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Варити крупу потрібно з невеликою кількістю крупи, щоб зберегти її смак.

Для тих, хто любить рідку кутю, можна використовувати узвар. Якщо ви не можете його знайти, підійде цукровий сироп або джем, розбавлений з водою.

У кутю можна додати не тільки родзинки та мак, можна спробувати прянощі, наприклад, корицю, ягоди, горіхи або розпарені сухофрукти.

Різдвяна кутя з родзинками та маком - рецепт

Інгредієнти:

  • 400 г крупи для куті (товченої пшениці)
  • 150 г волоських горіхів
  • 150 г меду чи цукру
  • 150 г ізюму
  • 2 л окропу або узвару

Ідеальна кутя: 4 головні секрети у приготуванні головної страви на Різдво

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Наперед приготувати узвар.
  2. Якщо використовуєте товчену пшеницю, крупу замочити на ніч у чистій воді. Вранці промити, поки вода не стане чистою, перекласти в каструлю, залити водою так, щоб вода була на 2 см вище за рівень крупи. Відварити 1,5-2 години, не перемішуючи. Якщо потрібно, можна додати ще води.
  3. Мак промити у холодній воді, залити окропом і залишити на кілька годин. Процідити через марлю, перетерти у ступці або перебити у блендері. Після цього поступово до маку додати цукор.
  4. Родзинки та сухофрукти залити окропом на 10 хвилин. Обсушити паперовими рушниками та при бажанні нарізати.
  5. Горіхи обсмажити на сухій сковороді.
  6. Крупу змішати з усіма інгредієнтами, додати цукор або мед, і перемішати.

Готово! Смачного.

Нагадаємо, ми розповідали, кому варто відмовитися від різдвяної куті та чому.

Головне