Холодець часто готують на свята, зокрема на Різдво та Новий рік. Він ніколи не вважався дешевим – потрібно багато м'яса, бажано кількох видів. Однак є рецепт смачної, швидкої та бюджетної страви, для якої знадобиться мінімальна сума.
Щоб порадувати близьких смачним та доступним частуванням, його можна приготувати із курки. Якщо не використовувати свинячу чи яловичу ніжку, а курячі лапки – страва також застигне, але вийде заощадити. При цьому такий холодець звариться набагато швидше, ніж традиційний.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 4-5 курячих стегон;
- 1,5 кг курячих лапок;
- морква;
- цибулина;
- часник;
- 2 лаврові листки;
- петрушка;
- сіль;
- чорний перець горошком;
- духмяний перець.
Добре промийте курячі лапки, залийте гарячою водою і залиште постояти. Потім потрібно їх почистити, не відрізаючи пазурі, і промити. Далі слід залити лапки чистою водою, довести її до кипіння, зменшити вогонь і варити під кришкою протягом 2-3 годин. Лапки більше не знадобляться – можна видалити їх із бульйону.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Очищені та промиті курячі стегна потрібно додати у бульйон разом із сіллю, перцем, цибулею, морквою та лавровим листям. Варіть холодець ще кілька годин.
Готове м'ясо треба витягнути, остудити, розібрати на шматочки і розкласти по порційним тарілкам. Прикрасьте його петрушкою, яку можна розібрати на суцвіття або нарізати дрібно.
У бульйон, який охолов, потрібно додати часник, пропущений через прес. Моркву наріжте на тонкі слайси і покладіть на м'ясо із зеленню. Залишається розлити бульйон по тарілках і відправити холодець у холодильник або на балкон – щоб він повністю застиг.
Холодець із курки відмінно поєднується з хріном та гірчицею. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати смачний холодець із риби – заливне.