Грибний відкритий пиріг на тонкому тісті: простий та швидкий рецепт, який завжди виходить

Автор: Анастасия Березовская

Зараз, коли так багато грибів – їх можна самостійно назбирати у лісі, чи сходити на ринок, де прилавки ломляться від різноманітності, гріх не приготувати щось грибне. Для цього відкритого пирога підійдуть будь-які гриби, а результат абсолютно нікого не залишить байдужими. Рекомендовано вживати його холодними осінніми вечорами.

Грибний відкритий пиріг на тонкому тісті: простий та швидкий рецепт, який завжди виходить - today.ua

Грибний тарт – рецепт

В оригінальному рецепті українського фудблогера використовувалися печериці, гливи, цибуля порей, бездріжджове заморожене тісто та козячий крем-сир. Але взяти можна абсолютно будь-які гриби, цибулю та крем-сир.

Під час смаження грибів особливого смаку та аромату додасть трохи червоного вина. Грають у цьому рецепті гілочки свіжого чебрецю, але можна використовувати суху приправу, а також мускатний горіх.

Складові:

  • Листкове тісто
  • Гриби
  • Цибуля
  • Крем-сир
  • Твердий сир
  • Червоне вино
  • Сіль на смак
  • Мускатний горіх
  • Чебрець
  • Яйце
  • Улюблена зелень

Грибний відкритий пиріг на тонкому тісті: простий та швидкий рецепт, який завжди виходить

Спосіб приготування:

  1. Гриби вимиваємо, видаляємо гілочки та бруд і нарізаємо довільно.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю.
  3. Гриби відправляємо на розігріту сковороду, солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх та чебрець. Трохи обсмажуємо та додаємо цибулю. Коли овочі будуть майже готові, додаємо трохи вина.
  4. Тісто розкочуємо в пласт завтовшки до 5 міліметрів, переносимо на лист, застелений пергаментним папером.
  5. Відступаємо приблизно на сантиметр від країв і робимо надрізи по контуру, але не прорізаємо до кінця – це потрібно для того, щоб піднялися борти.
  6. Виделкою робимо дірочки в тісті, зверху намазуємо крем-сир і викладаємо гриби.
  7. Перебиваємо яйце і змащуємо їм борти тарта.
  8. Забираємо в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо приблизно 35 хвилин - залежно від духовки, часу може знадобитися більше або менше. У готового пирога мають бути підрум'янені борти.
  9. Готовий пиріг присипаємо натертим пармезаном чи будь-яким іншим сиром, а також прикрашаємо улюбленою дрібно нарізаною зеленню.
 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Яна (@gordynovskaya)

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати шоколадний пиріг на сковороді – неймовірно смачний десерт нашвидкуруч.

Головне