Today.ua

Гречана каша може нашкодити здоров'ю: дієтологи розповіли про небезпеку

Хто б міг подумати, що гречка небезпечна для здоров'я? Виявляється, популярна каша викликає дефіцит важливих мікроелементів в організмі, внаслідок чого може розвинутися остеопороз, і руйнуються зуби.

Гречка містить багато важливого для здоров'я фосфору і заліза. Але при цьому викликає дефіцит кальцію, що веде до дуже серйозних наслідків. Дієтологи розповіли, кому небезпечно їсти гречану кашу.

До групи ризику, насамперед входять жінки старше 40-45 років, оскільки через недостатнє засвоєння кальцію істотно зростає ризик розвитку остеопорозу.

Людям з проблемами травлення теж слід вкрай обережно, рідко і в невеликих кількостях вживати гречану кашу. Оскільки вона може викликати спазми в шлунку, здуття живота, запори.

Алергікам дієтологи рекомендують повністю прибрати з раціону гречку, оскільки білок, що міститься в злаку, викликає небажані реакції.

Хворим на цукровий діабет, гіпертонікам, страждаючим нирковою недостатністю або виразкою шлунка, вагітним жінкам гречку їсти можна, але дуже рідко. Буквально 1-2 рази в місяць, якщо каша буде частіше з'являтися на столі, то можливе погіршення стану здоров'я.

Дієтологи попереджають, що намагаючись схуднути за допомогою "гречаної дієти" можна отримати цілий букет небажаних реакцій, включаючи головні болі, занепад сил, апатію і загальмованість реакції.

Без шкоди для здоров'я гречку можна вживати не більше трьох разів на тиждень. Зовсім виключати з раціону страви з цього злаку не варто, адже гречана каша зміцнює організм і захищає від онкології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ