Що може бути краще, ніж свіжоспечений домашній хліб до обіду? Рецепт простий і швидкий, впорається навіть дитина.
Домашній хліб в духовці: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- 350 г пшеничного борошна
- 200 мл теплої води
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 1 ч. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
Спосіб приготування:
У миску насипте дріжджі, сіль і цукор. Перемішайте. Залийте теплою водою, додайте рослинну олію.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Бажано просіяти борошно кілька разів, щоб максимально наситити його киснем. Тоді домашній хліб виходить пишним і дуже смачним.
Підсипаючи просіяне борошно, замісіть тісто. Скачайте всю масу в кулю і покладіть в чисту миску. Обтягніть ємність з тістом харчовою плівкою і накрийте рушником.
Поставте миску з тістом в тепле місце на півгодини. За цей час маса збільшиться в об'ємі вдвічі. Якщо цього не сталося, то почекайте ще трохи.
Відповідну форму змастіть рослинною олією. Тісто трохи підмісіть і покладіть у форму для випічки. Дайте постояти в теплому місці 15 хвилин і відправте в розігріту до 160 градусів духовку.
Випікайте домашній хліб протягом 30 – 40 хвилин до рум'яної скоринки.
Готовий хліб вийміть з форми, накрийте рушником і дочекайтеся повного остигання. А також не забудьте поділитися рецептом з друзями, коли вони скуштують вашого хліба.
Приємного апетиту!
Спробуйте також спекти гречаний хліб з хрусткою скоринкою. Рецепт простий, а випічка виходить абсолютно у всіх господинь.